– THE SOOTHSAYER CHEIRO


ПРОРИЦАТЕЛЯТ ХЕЙРО

През март 1912 г., пътниците които били предварително купили билети за първото плаване на трансатлантическия лайнер „Титаник”, започнали да получават писма, предупреждаващи ги за опасността от океанското пътешествие. За съжаление прогнозата, дадена в писмата се оправдала. На 14 април 1912 г., корабът потънал, след като се ударил в айсберг… По-късно станало известно, че автор на тези писма бил знаменития британски прорицател Хейро (на латински означаващ „ръка”).

Информацията за бъдещата катастрофа, Хейро видял по линиите на дланите на капитана на „Титаник” Едуард Джон Смит. Обаче старият морски вълк не приел като сериозно предупреждението на Хейро и му заявил в края на сеанса, че „Самият господ бог не може да потопи този кораб!”. Но фатално сгрешил.

За Хейро за първи път започнало да се говори в края на ХIX век. В една от лондонските къщи е бил открит труп на старец с огнестрелни рани. Когато в къщата се намирала полицията, там изведнъж влязъл един млад човек и предложил своите услуги по разкриването на загадката за смъртта на стареца с помощта на ясновидство.

Полицаите се отнесли доста скептично към думите на непознатия млад човек, но все пак му позволили да се приближи до трупа на убития. След като анализирал оставените на мястото на местопрестъплението следи, гостенинът заявил че убиецът е роднина на жертвата и, че той носи в джоба на панталоните си малък златен часовник… На сбогуване, младият човек оставил на присъстващият там полицейски репортьор своята визитна картичка. „Аз съм великият Хейро” му казал на сбогуване.

Скоро във връзка с това дело е бил арестуван сина на убития. И той действително носил в джоба на панталона си златен часовник…

За личността на знаменития прорицател, астролог и хиромант, граф Луи дьо Хамон, криещ се под псевдонимите „Хейро”, „Майстор Хейро” няма много сведения. Известно е, че той е роден на 1 ноември 1866 г. в Дъблин (Ирландия) и, че истинското му име е Уйлям Джон Уернер и, че е син на британски бизнесмен. Откъде и как е получил графската титла все още е неизвестно. Най-вероятно името Луи дьо Хамон, както и „Хейро”, са само негови псевдоними.

В своя живот той успял да смени много професии – бил е лектор, военен кореспондент, редактор на различни вестници, издавани в Лондон и Париж. Увличал се от историята и философията на Индия и Египет. Заедно с това той успял да обиколи света, като едновременно с това изучавал различни окултни науки и накрая, отворил в Лондон свой собствен „Магически салон”. Негови клиенти веднага стаали доста високопоставени личности, а така също и различни короновани особи, привлечени от остротота и правдивостта на прогнозите му.

Отначало много от хората се отнасяли доста скептично към способностите на Хейро. Писателят Оскар Уайлд не бил исключение и при своята първа среща с него, не криел своето недоверие към пророчествата на „графа”. В отговор на тази реакция, той само внимателно го погледнал и му предрекъл, че много скоро Оскар Уайлд ще бъде скандално разобличен и изгонен. Срещата се осъществила през юли 1894 г., а на следващата година – 1895 г., Оскар Уайлд бил получил двегодишна присъда с излежаване по обвинение в безнравственост – заради хомосексуалните му забежки. Излизайки от затвора, знаменитият писател бил принуден до края на живота си да живее в чужбина…

През зимата на 1904/1905 г. Хейро посещава императорска Русия, където се среща с Григорий Распутин, който поискал да му съобщи какво го очаква. Всичко от това, което английския прорицател му казал се сбъднало – отначало получаването на огромно влияние и власт, а след това – насилствена смърт от отрова, нож и куршум и, накрая от водата на река Нева. Както е известно от историята, заговорниците не успяват да го отровят със силнодействуваща отрова, след това да го заколят и да го застрелят – той все още бил жив. Григорий Распутин умира чак след като бил хвърлен във водите на река Нева.

Хейро успял единадесет години по-рано да предвиди катаклизмите в съдбата на крал Едуард II и годината на настъпването на неговата смърт – когато трябвало да навърши 69 годишна възраст. По молба на британския крал, „Майстор Хейро” прави и подробен хороскоп на руския император Николай Втори, като предсказва настъпването на революцията през 1917 г., както и трагичния край на руския император.

В историята остават сведения и за един друг любопитен случай – на английския фелдмаршал лорд Китчнер, прорицателят Хейро казал, че на 66-тата година от своя живот, той ще попадне в катастрофа на море. През юни 1916 г. лорд Китчнер, който заемал по това време поста на британски военен министър, отплава с военен крайцер от Шотландия в Русия за провеждането на преговори по съюзничеството срещу Германия. По пътя крайцерът попаднал на германска мина и военният министър загинал.

Шахът на Персия бил предупреден от великия ясновидец за подготвящото се в Париж срещу него покушение, и той действително бил спасен по време на посещението на Парижкото изложение. Обаче другата кралска особа, която също била предупредена за подготвяно покушение – краля на Уталия Умберто Първи, не е могло да бъде спасен независимо от предупреждението. Той бил застрелян на 29 юли 1900 г.

По време на едно турне на територията на САЩ, група журналисти решила да направи проверка на Хейро, като му предложила да погледне отпечатъците на дланите на различни хора и да опише въз основа на това по възможност личността на притежателите им… Сред тези отпечатъци били и отпечатъците на знаменития „чикагски отровител” доктор Майер, няколко дни преди това арестуван по подозрение в отравянето на богати пациенти, застраховани за големи суми… Хейро казал, че притежателя на тези ръце се занимава с наука или медицина, но заради своето желание да забогатее е извършил престъпление. Освен това, след достигането на 44-годишна възраст, този човек ще бъде разобличен, арестуван и ще получи смъртна присъда. Обаче присъдата няма да бъде изпълнена и той ще прекара остатъка от живота си в затвора.

Така се е и случило. В деня, когато трябвало да бъде изпълнена смъртната присъда, Върховният съд изведнъж открил някакво несъответствие в обвинителния акт и заменил смъртната присъда с доживотен затвор. 15 години по-късно Майер умира в затворническата болница…

Луи Хамон успял да напише много книги по хиромантия, астрология и нумерология. Освен това под неговото перо излизат десетки поетични съчинения и истории за призраци и привидения. Неговите трудове и до днес имат огромна популярност в цял свят.

Подготвил ст.н.с. Николай Г.Котев, д-р по история

Creative Commons License
THE SOOTHSAYER CHEIRO by Nickolay Georgiev Kotev is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at kotev25.wordpress.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at kotev100@yahoo.com.

Printed in bulgarian newspaper „Duma“ („Word“), Sofia, N 277 (6083) from 3-4 December 2011q p. 13. See http://www.duma.bg/duma/node/23763

MORE PHOTOS:

 

Advertisements

Коментари са забранени.